“Miró-Sert-Gomis. La llum al taller de l’artista”
"La llum al taller de l'artista"
"Miró-Sert-Gomis. La llum al taller de l'artista "és una proposta expositiva que busca experimentar, explicar i transmetre la importància de la llum en el taller de Miró a Mallorca.
Contacte
Comunicació i Màrqueting
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
comunicacio@miromallorca.com
A través d’un diàleg entre arts plàstiques, arquitectura i audiovisual, així com una reflexió sobre aquest espai mític i màgic que és el “taller de l’artista”, es retrata un dels elements claus del taller i nexe d’unió entre pintor, arquitecte i fotògraf: la llum.
L’artista plàstica Bea Sarrias i el cineasta Morrosko Vila-San-Juan parteixen de les fotografies que Joaquim Gomis va realitzar el 1961 a l’acabat d’inaugurar taller de Miró, a Mallorca, dissenyat i projectat pel seu amic, l’arquitecte J.L. Sert. A partir de la sèrie fotogràfica de Gomis, tan meticulosa com cinematogràfica, es recrea de forma pictòrica i audiovisual aquest espai sagrat, gairebé místic, que és el “taller” de l’artista, el lloc on neix la creació.
Bea Sarrias i Morrosko Vila-San-Juan proposen la creació d’una sèrie de dibuixos, esbossos, quadres i peces audiovisuals que serveixen per recrear, apropiar-se i transportar-nos al Taller Sert envoltat d’unes condicions molt particulars de llum, clima, so i vegetació. Un paisatge que marca clarament l’obra de Miró, així com la construcció de l’arquitecte Sert i que retrata magistralment Gomis en les seves visites.
Es tracta d’un projecte artístic, amb un component experimental, però també un propòsit divulgatiu i documental, que cerca no només retratar la llum de l’estudi de l’artista sinó també posar en valor la vigència i actualitat de dues figures reconegudes universalment com Miró i Sert, i la seva amistat, diàleg i compromís amb l’art i amb la seva època. I també donar a conèixer la figura de Joaquim Gomis, fotògraf innovador, col·leccionista, empresari i promotor artístic, i la seva estreta relació amb Miró.
Artista, arquitecte i fotògraf ens brinden una ocasió única per revisar el seu diàleg creatiu banyat per la llum de la Mediterrània.
Aquest projecte, que compta amb el suport de la Fundació Miró Mallorca, té una primera fase de difusió en línia a través del LAB de l’Ambaixada d’Espanya a Brussel·les i del Projecte “La ventana” de l’AECID. En una segona fase, s’espera que el projecte es pugui materialitzar també físicament al llarg del 2021, depenent de l’evolució de la pandèmia. La intenció dels seus creadors és exposar-la físicament a Brussel·les i a la galeria Martin ‘sAtelier. També a la Fundació Miró Mallorca, a Barcelona i a Madrid.