EducaMiró

#Miróenfamília 12: Un hort d’estels

Publicat el 13 maig 2020

Durant aquests darrers mesos heu estat observant el vostre hort d’estels? En aquest #Miróenfamília 12 us proposam contemplar-lo amb deteniment i fer un mapa del vostre tros de cel nocturn experimentant amb la tècnica del monotip!

Sense títol. Sense data. Joan Miró

  • Monotip sobre paper

Aquesta activitat està inspirada en “Un hort d’estels”, un taller dissenyat per l’equip educatiu de la Fundació Miró Mallorca emmarcat dins els Mons Creatius de Primavera de 2018.

Quan parlam d’un “hort d’estels” ens referim al petit univers que es veu des de la vostra finestra, balcó, terrassa o jardí quan el sol es pon, el qual s’inunda d’estels, la lluna i fins i tot alguns planetes. Durant aquests mesos estam vivint molt cap a dins. Per aquest motiu us animam que mireu cap a fora, però en un moment especial del dia: quan arriba el vespre. La nit va acompanyar sempre Joan Miró. La lluna, les estrelles i les constel·lacions són elements que trobam en moltes de les seves obres i que conformen el seu particular llenguatge plàstic més poètic.

Però a banda de convidar-vos a guaitar el vostre particular hort nocturn, al dossier pedagògic us explicam una variant de monotip, tècnica d’obra gràfica a la qual també s’aproximà Miró, perquè experimenteu i creeu un planisferi sobre el qual podeu investigar per tal de conèixer una mica més què és el que es veu des de casa vostra quan entra la fosca, el qual si voleu pot evolucionar i incorporar nous estels, constel·lacions o planetes de la vostra invenció!

Esperam que us engresqueu a realitzar la nostra proposta, i ens encantarà que ens feu arribar les vostres fotografies a educacio@miromallorca.com o ho compartiu a xarxes amb el hashtag #Miróenfamília.

Dossier pedagògic #Miróenfamília 12: Un hort d'estels

dossier-pedaggic-mirenfamlia-12_un-hort-destels.pdf
Descàrrega

* * *