EducaMiró

#Miróenfamília ESPECIAL: Empremtes amb el cos amb Miquel García

Publicat el 25 maig 2020

Avui us presentam un nou #Miróenfamília ESPECIAL! En aquesta ocasió és l'artista Miquel García qui ens fa una proposta d'experimentació artística basada en l'elaboració de composicions pictòriques a partir de la combinació d'empremtes del cos.

Miquel García

Miquel Garcia és una artista català interdisciplinar, guanyador de la Beca Pilar Juncosa & Sotheby ‘s d’Educació Artística 2018 amb “Open Source“, que ens fa una proposta molt especial per a aquest #Miróenfamília amb la que podrem investigar i explorar la noció del cos i la idea d’identitat, alhora que experimentam amb l’estampació, la composició i el sentit del tacte.

A continuació trobareu el material necessari i la proposta explicada pas per pas:

MATERIAL

  • Paper d’embalar blanc o, si no en teniu, qualsevol paper o cartolina us pot servir per experimentar.
  • Tinta per estampar (de tampó), retoladors o pintura no tòxica apta per a totes les edats (podeu trobar formats amb esponja circular que són molt útils per estampar amb els més petits).

PROCÉS

1. Per tal de realitzar una activitat més enriquidora, abans de començar us animam a investigar, parlar o debatre sobre diferents temes relacionats amb la proposta: la idea del cos, la noció d’identitat, el sentit del tacte, la composició, la unicitat de l’obra i l’autoria. També podeu decidir si voleu crear individualment i de forma autònoma, o realitzar una obra col·lectiva.

2. Cobriu l’espai de creació amb paper blanc. Pot ser el terra, una paret, una taula, o allà on se us acudeixi que podeu crear. Com més gran sigui el format amb més llibertat podreu experimentar amb el cos.

3. Decidiu quines parts del cos voleu retractar al paper i pensau en possibles composicions pictòriques.

4. Recolzau les parts del cos als tinters o pintau-vos-les amb retoladors o les pintures no tòxiques.

5. Estampau sobre el paper les parts del vostre cos seguint la composició que havíeu ideat prèviament.

6. Pensau un títol per a l’obra i comentau-ho. Si és una obra col·lectiva de varis membres de la família heu de cercar un títol que us agradi a tots i totes i després podeu parlar sobre aquest i sobre la seva connexió amb l’obra.

7. Per acabar… ja podeu netejar-vos les parts del cos entintades!

 

Gràcies Miquel García per aquesta proposta! Esperam que us engresqueu a experimentar i com sempre, estarem encantades si ens feu arribar les vostres fotografies i vídeos a educacio@miromallorca.com o si les compartiu per xarxes amb el hashtag #Miróenfamília. 

 

* * *