Educació, EducaMiró

Sketching Miró (3-5 anys)

Publicat el 30 maig 2022

El passat 21 de maig iniciàrem les sessions del taller familiar “Sketching Miró” dirigides a famílies amb nines i nins d’entre 3 i 5 anys. És un taller dissenyat i executat per Irene Gayà i Antònia Huguet, integrants de l’equip educatiu de la Fundació Miró Mallorca, i té com a punt de partida el dibuix in situ a partir de la descoberta i l’observació directa de l’entorn del museu.

Al llarg d’aquesta primera sessió les famílies participants han visitat el Taller Sert, on hem pogut descobrir els secrets arquitectònics de les seves formes i colors. Un cop a dins hem observat el ric univers de grafies, traços espontanis i taques de color en un diàleg constant, que ens permeten aproximar-nos al procés creatiu de Joan Miró.

Hem descobert que Miró observava el seu entorn, principalment natural, i com el plasmava a traves del dibuix en la seva pràctica artística, així com la importància de captar amb rapidesa els seus pensaments i tot allò que veia i el commovia.

Tot seguit ens hem dirigit als jardins de la Fundació, per tal de posar en pràctica a través del joc la nostra observació i la descoberta de les obres escultòriques de l’artista que els habiten.

 

     

Aprofitant el bon temps primaveral, equipats i equipades amb els seus súper kits d’sketching els i les participants s’han pogut introduir en la tècnica de l’urban sketching a través del traç i la tècnica de l’aquarel·la a partir de la observació conjunta d’una de les escultures dels jardins, d’una manera molt fresca i espontània, generant un conjunt de traços i taques de colors carregats d’emoció i dinamisme.

Seguidament, hem anat a l’Espai Educatiu, on les nines i els nins han descobert un Skyline gegant molt especial del Taller Sert, el qual han pogut intervenir amb diferents materials i eines, fins i tot a través del seu propi cos tal i com feina Joan Miró. Mans, peus i taques han poblat l’sketch col·lectiu i l’emoció i l’espontaneïtat han estat les veritables protagonistes de l’acció!

Hem gaudit d’un matí excepcional, en què la mirada atenta, el dibuix i la creativitat inesgotable de les nines i els nins han demostrat que aquests i aquestes són autèntics i autèntiques urban sketchers! Us convidam a continuar visitant altres indrets i seguir posant en joc aquest tipus de pràctica amb la vostra meravellosa i particular visió del món.

* * *