Actualitat, Educació, EducaMiró, Espai educatiu, experimentar, famílies, infants, Joan Miró, taller

Sant Joan 2023: un 24 de juny ple de propostes!

Publicat el 16 juny 2023

Ja ho tenim tot enllestit pel proper 24 de juny, en què us convidam a celebrar amb nosaltres l’onomàstica de Joan Miró!

Aquest 2023 el nostre Sant Joan ve carregat d’activitats! Podeu consultar tota la programació des del 16 al 24 de juny AQUÍ.

Per la diada del 24 de juny us presentam diverses propostes gratuïtes, sense necessitat d’inscripció prèvia i per a totes les edats!

El programa d’activitats educatives d’enguany, dissenyat pel Departament d’Educació i Activitats de la Fundació Miró Mallorca, s’oferirà de les 10.30 a les 14 h, amb l’univers artístic de Joan Miró i alguns elements característics del seu taller de Son Boter com a fils conductors, els quals ens serviran com a punt de partida per experimentar plàsticament amb suports poc habituals, crear acolorits i divertits monotips i realitzar en col·lectivitat un gran mural i diverses instal·lacions artístiques en diferents espais del museu.

Ens aproximarem a l’urban sketching tot creant els nostres propis sketches i gaudirem de la sessió de dibuix en viu que duran a terme els i les Urban Sketchers de Mallorca en diferents racons de l’Espai Estrella. També us convidam a visitar l’exposició “El Miró de Son Boter” i a participar al nostre concurs fotogràfic que, en aquesta ocasió, girarà al voltant el fascinant món de l’urban sketching!

Coneixerem el projecte Poètica vegetal desenvolupat per Camilo Mutis, guanyador de la Beca Pilar Juncosa a un projecte d’educació artística 2022. A les 11 h tindrà lloc a l’Auditori de la Fundació un col·loqui entre el ponent i les persones participants.

PROGRAMA D’ACTIVITATS EDUCATIVES

Diferents espais de la Fundació de 10.30 a 14 h

LLOCS POSSIBLES

Què t’agradaria poder obrir amb una clau? Imagina, dissenya i crea la clau que et pugui transportar a aquest lloc possible i ajuda’ns a crear una instal·lació artística fruit d’aquest imaginari.

TRAÇOS DE MEMÒRIA

Sabies que Miró s’inspirà en una galleta d’Inca per crear l’escultura “Constellation”, la qual trobaràs a l’exposició “El Miró de Son Boter”? Et convidam a degustar una Quely i deixar volar la teva imaginació…

FILANT PARAULES

Sobre els murs de Son Boter habiten traços, lletres i símbols carregats de força i significat. Pensa paraules positives i alegres que ens encoratgin i ajudin en la gestió de les nostres emocions, traça-les amb filferro i acoloreix-les amb llanes de colors.

CAPS-GIRATS

Sabies que Miró es va retratar a una de les parets de l’interior de Son Boter? Entra dins el taller de l’artista, investiga, inspira’t i anima’t a fer el teu propi autoretrat o atreveix-te a retratar als teus familiars, amigues i amics a través de la tècnica de la monotípia!

A MÀ ALÇADA

Passeja per Son Boter, obri la teva mirada i gaudeix de l’atmosfera d’aquest indret tan únic.  Engresca’t a crear el teu dibuix in situ tal i com estan fent els i les urban sketchers a l’Espai Estrella.

TROBADA D’URBAN SKETCHERS

Espai Estrella de 10.30 a 13.30 h 

En motiu de la celebració de Sant Joan els i les membres d’Urban Sketchers Mallorca es trobaran a la Fundació per a dibuixar a les sales de l’Espai Estrella de l’Edifici Moneo.

Urban Sketchers (USK) és una comunitat global de persones amants del dibuix, tant professionals com aficionades, que fomenta la pràctica del dibuix in situ i l’observació directa de la vida urbana.

ENCONTRE AMB ELS I LES URBAN SKETCHERS

Entrada Edifici Moneo 13.30 h

Veniu a conèixer de primera mà els dibuixos que han realitzat els i les urban sketchers durant la sessió de dibuix a l’Espai Estrella. Tindreu l’oportunitat de conversar directament amb els i les membres d’aquest col·lectiu, qui us explicaran curiositats i anècdotes ben divertides de la seva pràctica artística!

CONCURS DE FOTOGRAFIA SKETCHERS EN ACCIÓ!

Us convidam a visitar l’exposició “El Miró de Son Boter” i gaudir de la sessió de dibuix en viu que estan realitzant els i les urban sketchers de Mallorca en diferents racons de l’Espai Estrella.  Fotografiau allò que més us hagi cridat l’atenció de la pràctica de l’urban sketching amb el vostre telèfon mòbil i compartiu la vostra imatge a Instagram, Facebook o Twitter etiquetant-nos com @MiroMallorca i amb el hashtag #ConcursSantJoan2023 o enviau-la a educaci0@miromallorca.com

Automàticament entrareu en el concurs del passi anual, una visita privada i un detall mironià exclusiu!

CONSULTAU TOTES LES BASES DEL CONCURS AQUÍ

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE “POÈTICA VEGETAL”

Auditori 11 h

Conferència i presentació del projecte Poètica vegetal a càrrec dels participants i Camilo Mutis, guanyador de la Beca Pilar Juncosa a un projecte d’educació artística 2022.

 

SERÀ UNA DIADA INOBLIDABLE, US ESPERAM!!

PROGRAMA SANT JOAN 2023

stjoan2023_fmiromallorca.pdf
Descàrrega

Mapa 24 juny Sant Joan 2023_Fundació Miró Mallorca

mapa_sant-joan_a3-scaled.jpg
Descàrrega
* * *