El passat 25 març iniciàrem les sessions del taller familiar “La línia bellugadissa”, dirigides a famílies amb nines i nins d’entre 3 i 5 anys. És un taller dissenyat i executat per Irene Gayà i Antònia Huguet, integrants de l’equip educatiu de la Fundació Miró Mallorca; té com a punt de partida la línia, el moviment i la pintura mural col·lectiva.

Al llarg d’aquesta primera sessió les famílies participants han visitat l’antiga possessió de Son Boter i s’han aproximat a l’esperit creatiu de Joan Miró a través dels grafits que ell mateix realitzà amb carbonet damunt els grans murs de l’edifici. A partir de l’observació i la mirada atenta, els i les assistents han conegut les particularitats i els secrets d’aquest espai únic i fascinant.

Ens hem imaginat com devia treballar Miró aquí, concebent les parets com un bloc de paper gegant que emprava per a dibuixar les idees que tenia envers les seves futures escultures i que, actualment, ens ajuden a entendre el complex món interior de l’artista.

Per a investigar i observar amb més deteniment l’espai interior de Son Boter hem convidat les famílies a realitzar el seu “petit Son Boter”, en el qual han hagut d’anar ubicant els grafits que anàvem descobrint entre les parets del taller, apropant-se a l’imaginari en carbonet creat per l’artista.

Seguidament, ens hem dirigit a l’Espai Educatiu, on les famílies han tingut una primera presa de contacte amb tots els materials i els estris que Miró va utilitzar en la creació dels seus impressionants grafits. Mitjançant un joc d’atzar han experimentat amb les barretes de carbonet; han realitzat línies bellugadisses i esbojarrades, i han enriquit les seves creacions amb les seves pròpies empremtes!

Finalment, hem realitzat una dinàmica grupal on el moviment, el traç, el carbonet, el joc i el color negre han estat el punt de partida d’aquesta segona part. Se n’han obtingut com a resultat dues magnífiques obres col·lectives, que s’han materialitzat en dos murals de gran format a les vidrieres i al trespol del nostre taller.

Hem gaudit d’un matí excepcional, en què l’experimentació artística, l’entusiasme i la creativitat inesgotables de les nines i els nins han estat els protagonistes indiscutibles de la jornada!

* * *